Eğitim Bilgileri

Büyük hikayelerin bir kişiliği vardır. Kişilik sağlayan harika bir hikaye anlatmayı düşünün. Potansiyel müşteriler için kişiliği olan bir hikaye yazmak, bir ilişki bağlantısı kurmaya yardımcı olacaktır. Bu, kelime seçimleri veya kelime öbekleri gibi küçük tuhaflıklarda ortaya çıkar. Kendi bakış açınızdan yazın, başkasının deneyiminden değil.

Harika hikayeler sadece bir kişi için yazıldığında bile herkes içindir. Geniş, genel bir kitleyi göz önünde bulundurarak yazmaya çalışırsanız, hikayeniz sahte görünecek ve duygudan yoksun olacaktır. Kimse ilgilenmeyecek. Bir kişi için yazın. Biri için gerçekse, geri kalanı için de gerçektir.

Eğitim Tarihi

: 27-28 Ağustos 2024

Eğitim Süresi

: 12 Saat

Eğitmen

: Öğr. Gör. Mehmet İrfan GEDİK

Eğitim Zamanı

:  09:00-16:00 

Eğitim Yeri

: Üniversite Derslikleri (Yüz Yüze)

Eğitim Ücreti

: 4.250,00 TL (KDV Dahil)

Ödeme Bilgileri

: Akbank Ostim Sanayi Şubesi

Hesap Adı : Ostim Teknik Üniversitesi İktisadi İşletmesi

IBAN Numarası : TR66 0004 6006 0388 8000 2375 89

Not: Kesin kaydınızın alınabilmesi ve eğitim programlarının planlamaya uygun şekilde gerçekleştirilebilmesi için eğitim başlamadan önce ücretinin belirtilen hesap numaralarımıza ödenmesi ve eğitim ödeme dekontu ile yandaki istenen bilgilerin mail atılması gerekmektedir.


Adı-Soyadı:

TC.No:

Telefon No:

Mail adresi:

Fatura Bilgileri:(Bireysel Katılımlar İçin sadece adres yeterli)

Günümüzde, araçlarda ve transport sistemlerinde güvenlik ile ilgili artan talepler doğrultusunda yeni yaklaşımlar ortaya konulmaktadır. Bu çalışmaların içinde otonom araçlar ve uygulamaları ön plana çıkmaktadır. Her geçen gün daha fazla önem kazanan ve yaygınlaşan otonom araç uygulamaları geleceğin araçları olarak tanımlanmaktadır. Bu kursun amacı, otonom araçlar ve yapay zeka uygulamaları ile ilgili günümüzde yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermek, simülatör üzerinde öğrencilerin sensor tabanlı uygulamalar geliştirmesini sağlamaktır.

    Otonom Araçların Tarihçesi (American wonder, Eureka Prometheus, Otonom Daimler Benz, Navlab 1&2 , Darpa Urban Challenge, Firefly Car, Tesla Model S, nuTonomy, Zoox vb. )

     Algılama, Statik ve Dinamik Nesneler, Ego Gereksinimleri, Algılamaya Yönelik Zorluklar, Planlama Türleri (Tepkisel, Tahmini)

     Sensörler (Exteroceptive, Proprioceptive), Algılama İçin Sensörler ve Çalışma Prensipleri (Lidar, Katı Hal Lidar, Radar, Ultrasonics, GNSS/IMU, Wheel Odometry, Camera), Donanım (Nvidia Drive PX, Intel&Mobileye EyeQ)

  Sensör Yerleşimi, ODD , Otoyol ve Kentsel Manevra Analizi, Standart Yazılım Alt Grupları ve Sensör Kullanımı (Çevre Algılama, Haritalama, Hareket Planlama, Kontrolör , Sistem Yöneticisi)

  Çevre Haritalama Türleri (Nokta Bulutu veya Özellik Haritası (Yerelleştirme Haritası), Doluluk Izgarası , Detaylı Yol Haritası, Otonom Araç Kazalarına Örnekler (Google Waymo, GM Cruise Chevy Bolt)

  Kazaların Sebepleri , Başlıca Tehlike Kaynakları (Mekanik, Elektriksel, Donanım, Yazılım, Algılama, Cyber, Fallback, Planlama)

NHTSA : Güvenlik Çerçevesi, NHTSA : Otonom Tasarımı (ODD, OEDR, Fallback, Traffic Laws, Cybersecurity, HMI) , Güvenlik Gereksinimleri (Mission Requirement, Situation Analysis, Environmental Conditions)

     Genel Güvenlik Çerçeveleri (Fault Trees, FMEA (FMEA Adımları, Örnek), HAZOP), Otonom/ Otomotiv

     Güvenlik Çerçeveleri (FuSa, SOTIF), ISO / PAR21448.1 , ISO 26262, ASIL Seviyeleri, HARA, STPA, FuSa : HARA Adımları

   Temel ve Orta Seviye Python Eğitimi

Carla Simülatör Uygulamaları


Bu kursta yorum yapma etkinleştirilmemiştir.